Werkwijze Linden Acupunctuur Lelystad.

Als eerste neem je contact met mij op. Dit kan via de mail, app, sms of bellen (als ik de telefoon niet opneem ben ik waarschijnlijk bezig met een patiënt). We maken een afspraak. Je komt langs en het intake gesprek (met gelijk een behandeling eraan vast) volgt.

 

Het intake gesprek gaat als volgt:

Anamnese: Je krijgt de tijd om uitgebreid te vertellen over je klacht. Ik stel ondertussen ook een aantal vragen om zo een compleet beeld te krijgen. Vragen over bijvoorbeeld, slaap, conditie, stoelgang en voeding.

 

Palpatie: Ik voel je pols op meerdere posities en eventueel het aangedane gebied.

 

Observatie: Ik kijk mogelijk even naar je tong en ik kijk naar je gehele verschijning.

Met al deze gegevens samen stel ik een diagnose en maak ik een behandelplan. Direct na de intake behandel ik je voor de 1e keer. De intake en behandeling bedraagt maximaal 60 minuten.

 

Vervolgbehandelingen. 

De behandelingen die volgen bedragen gemiddeld 45 minuten. Een vervolgbehandeling ziet er ongeveer als volgt uit: een kort vraaggesprek, ik vraag hier bijvoorbeeld hoe het na de laatste behandeling is gegaan. Daarna behandel ik je weer met naaldjes, moxa, cupping, guasha en massagetechnieken. Waar nodig krijg je tijdens de behandelingen advies op maat mee m.b.t voeding, leefstijl en eventueel oefeningen.

 

 

 

 

Behandeling met naaldjes, moxa en of cupping:

Over het algemeen werk ik met een minimaal aantal naaldjes. Het prikken op de meeste plaatsen wordt over het algemeen niet als pijnlijk beschouwd. Dit komt omdat de naaldjes zeer dun zijn. Wellicht ervaar je een zwaar of tintelend gevoel. Dit is de Qi of ook wel lichaamsenergie die aangesproken wordt. Het kan zijn dat ik de naaldjes met een bepaalde techniek iets ga bewegen, dit doe ik om de Qi te stimuleren. De naaldjes blijven ongeveer tussen de 15-20 minuten zitten, dit hangt van je klacht af. Alle naalden zijn steriel en voor eenmalig gebruik.  

 

Moxa. Het kan zijn dat ik ook gebruik maak van moxa. Moxa is gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Met behulp van dit kruid worden de acupunctuurpunten verwarmd, zo wordt er energie toegevoegd op die punten.

Cupping is ook werken met warmte, het is een goede manier om energieblokkades op te heffen. Er worden bollen, een soort cups, aangebracht. Op die plekken vormt er zich een vacuüm, hierdoor wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Cupping wordt bijvoorbeeld gebruikt voor rugklachten, schouderklachten, nekklachten en longproblemen.

Guasha is een 'schraaptechniek' met een gladde steen om de gestagneerde energie weer te laten stromen, hierdoor verminderen/verdwijnen allerlei pijnklachten.

Massagetechnieken waar nodig worden ook toegepast tijdens de behandeling.

 

Evaluatie:

Na ongeveer 5 behandelingen evalueren wij samen de voortgang van het behandelproces. Belangrijk om te weten is dat een chronische klacht die maanden of jaren de kans heeft gehad zich te wortelen meer tijd nodig heeft dan een acute klacht. Het zelf genezende proces van je lichaam heeft tijd nodig.