Veelgestelde vragen:

 Gaat het bedrag van het eigen risico af?

 Nee. De behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de behandelingskosten niet ten koste gaan van je eigen risico. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk vanuit je aanvullende zorgverzekering.

 

Is er een verwijsbrief van de huisarts nodig?

Nee. Je hebt voor een bezoek en behandeling geen verwijsbriefje van de huisarts nodig.

 

Hoe gaat de betaling in zijn werking? 

Na de behandeling word je verzocht contant(graag gepast),  middels tikkie/betaalverzoek, of per pin te betalen.

 Je krijgt direct een factuur mee.  Factuur kan worden afgedrukt of per mail worden verzonden. De factuur kun je dan bij je zorgverzekeraar indienen.

 

 Ik heb mijn afspraak niet tijdig afgezegd en nu?

 Bij het niet verschijnen op de afgesproken tijd of het niet tijdig afzeggen, minimaal 24 uur van te voren, zijn wij helaas genoodzaakt je te belasten voor de besproken tijd. Je kan ook in het weekend via de mail afzeggen.

 

Hoe hygiënisch is een behandeling met naalden bij Linden Acupunctuur?

 Ik werk met steriele wegwerpnaalden, ze komen uit een dichte verpakking en worden direct na de behandeling weggegooid.

 

Moet ik me helemaal uitkleden?

Nee dat hoeft niet, de meeste punten liggen vanaf de hand tot aan de elleboog en vanaf de voet tot aan de knie. Daarnaast het buikgebied en eventueel het hoofd. Als je losse kleding aan doet kun je dus vaak alles aanhouden.

 

Moet ik er eerst in geloven?

 Het is een feit dat acupunctuur werkt, zorgverzekeraars vergoeden het tenslotte niet voor niks.  Belangrijk is ook het vertrouwen in de therapeut en de behandeling.

 

Waarom is de eerste behandeling, waar ook de anamnese bij zit, niet duurder zoals bij andere acupuncturisten?

 Ik wil acupunctuur graag voor iedereen toegankelijk maken en houden. Daarnaast werk ik vanuit huis, hierdoor hoef ik geen praktijkruimte te huren. Ik heb de beste opleiding gevolgd die er is in Nederland. De TCMA in Utrecht.

 

Doet een acupunctuurbehandeling bij Linden Acupunctuur pijn?

Bijna niemand ervaart de prikjes als pijnlijk. De naaldjes zijn erg dun. Als de Qi wordt geraakt kan dit een tintelend gevoel geven, jeukend, als een schokje, als warmte, maar in alle gevallen niet iets vervelends.  Liever geen naaldjes? Geef dit gerust aan.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

 Dat is per individu verschillend. Het kan bijvoorbeeld liggen aan de aard van de klacht(en) en hoe lang  je deze klachten al hebt.   Over het algemeen zal ik rond de 5 behandelingen met je de voortgang bespreken.

 

Klachtenprocedure

Ik zal je altijd met respect behandelen en je gegevens zijn veilig bij mij. Mocht er toch iets zijn neem je dan eerst contact met mij op? Samen komen we er hopelijk wel uit. Als dit niet het geval is kun je contact opnemen met Geschilleninstantie KAB.

 

Andere vraag?

Neem gerust contact op met Linden Acupunctuur in Lelystad.

Mail: lindenacupunctuur@gmail.com, tel. 06 11 929 814