Veelgestelde vragen omtrent acupunctuur

Veelgestelde vragen:

 Gaat het bedrag van het eigen risico af?

 Nee. De behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat Uw behandelingskosten niet ten koste gaan van Uw eigen risico. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk uit uw aanvullende zorgverzekering.

 

Is er een verwijsbrief van de huisarts nodig?

Nee. U heeft voor een bezoek en behandeling geen verwijsbriefje van Uw huisarts nodig.

 

Hoe gaat de betaling in zijn werking? 

Na de behandeling wordt u verzocht contant(graag gepast), tikkie/betaalverzoek, of per pin te betalen.

 U krijgt direct een factuur mee, welke U bij Uw verzekeraar in kunt dienen. Mocht U elektronisch  declareren bij Uw verzekeraar kunt U dat aangeven. Wij zullen U dan een digitale factuur doen toekomen welke U dan bij Uw declaratie kunt gebruiken.

 

 Ik heb mijn afspraak niet tijdig afgezegd en nu?

 Bij het niet verschijnen op de afgesproken tijd of het niet tijdig afzeggen, minimaal 24 uur van te voren, zijn wij helaas genoodzaakt U te belasten voor de besproken tijd. U kunt ook in het weekend via de mail afzeggen.

 

Hoe hygiënisch is een behandeling met naalden bij Linden Acupunctuur?

 Ik werk met steriele wegwerpnaalden, ze komen uit een dichte verpakking en worden direct na de behandeling weggegooid.

 

Moet ik me helemaal uitkleden?

Nee dat hoeft niet, de meeste punten liggen vanaf de hand tot aan de elleboog en vanaf de voet tot aan de knie. Daarnaast het buikgebied en eventueel het hoofd. Als je losse kleding aan doet kun je dus vaak alles aanhouden.

 

Moet ik er eerst in geloven?

 Het is een feit dat acupunctuur werkt, zorgverzekeraars vergoeden het tenslotte niet voor niks.  Belangrijk is ook het vertrouwen in de therapeut en de behandeling.

 

Je bent goedkoper dan anderen hoe kan dit?

 Ik wil acupunctuur graag voor iedereen toegankelijk maken. Daarnaast werk ik vanuit huis, hierdoor hoef ik geen praktijkruimte te huren. Ik heb de beste opleiding gevolgd die er is in Nederland. De TCMA in Utrecht.

 

Doet een acupunctuurbehandeling bij Linden Acupunctuur pijn?

Bijna niemand ervaart de prikjes als pijnlijk. De naaldjes zijn erg dun. Als de Qi wordt geraakt kan dit een tintelend gevoel geven, jeukend, als een schokje, als warmte, maar in alle gevallen niet iets vervelends.  Liever geen naaldjes? Geef dit gerust aan.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

 Dat is per individu verschillend. Het kan bijvoorbeeld liggen aan de aard van de klacht(en) en hoe lang u deze klachten al heeft.   Over het algemeen zal ik rond de 5 behandelingen met u de voortgang bespreken.

 

Klachtenprocedure

Ik zal u altijd met respect behandelen en uw gegevens zijn veilig bij mij. Mocht er toch iets zijn neemt u dan eerst contact met mij op, samen komen we er hopelijk wel uit. Als dit niet het geval is kunt u contact opnemen met Geschilleninstantie KAB.

 

Andere vraag?

Neem gerust contact op met Linden Acupunctuur Lelystad.

Mail: lindenacupunctuur@gmail.com, tel. 06 11 929 814