‘’Huidverjonging op een natuurlijke manier”

Voor wie?

Wil je stralend en natuurlijk oud worden zonder onnatuurlijke middelen? Ga dan voor de cosmetische acupunctuur behandelingen. Je vertraagt het verouderingsproces, terwijl je tegelijkertijd werkt aan je gezondheid.

Hoe werkt het precies?

Als je ouder wordt vermindert de collageenproductie in je huid. Collageen is een eiwit dat het bindweefsel bij elkaar houdt. Door afname van het collageen wordt het bindweefsel met de jaren minder stabiel. Na verloop van tijd zakt de huid in elkaar en ontstaan er rimpels.

 

Cosmetische acupunctuur: door middel van piepkleine naaldjes worden er onderhuids hele kleine ‘wondjes’ gemaakt. De huid reageert hierop door te denken dat het gewond is en brengt op die plaatsen het collageen weer terug.

Cosmetische acupunctuur gaat altijd in combinatie met lichaamsacupunctuur, schoonheid komt immers van binnenuit.

Lichaamsacupunctuur: is bedoeld om orgaanfuncties te bevorderen en te balanceren en daardoor de circulatie van qi, bloed en vloeistoffen, de opname van voedingsstoffen en de excretie van afvalstoffen te verbeteren, wat leidt tot een algemene verbetering van de gezondheid en daarmee ook het uiterlijk. Lees hier meer over lichaamsacupunctuur.

 

Wat doet het?

 • Stimuleert collageen productie
 • Vertraagt het verouderingsproces
 • Verbetert de spiertonus en stevigheid
 • Verwijdert kleine rimpels, vermindert diepe rimpels
 • Verbetert de doorbloeding van je gezicht
 • Vermindert vochtophoping en wallen onder de ogen
 • Verbetert hormonale balans (door het metabolisme te versterken)
 • Huidskleur verbetert door betere huiddoorbloeding
 • Gunstig effect op hangende oogleden
 • Algemeen welzijn
 • Vermindert stresstekens in het gezicht

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling duurt ongeveer 70 minuten en bestaat uit:

- De eerste afspraak bevat ook een anamnese, tijdens dit gesprek bespreken we wat de klachten zijn.

- Reiniging en masker met etherische oliën en beauty poeder.

- Gezichtsmassage met guasha steen (dit is een gladde steen, een schraaptechniek)

- Aanbrengen van acupunctuurpunten op het lichaam en ultradunne naaldjes in het gezicht.

- Nek- schouder massage om de doorbloeding te bevorderen

- Afsluiting met een anti- rimpel serum

Hoe vaak?

Een losse behandeling is altijd mogelijk, maar het beste resultaat behaal je met een sessie van 10 keer.

De behandeling start met een sessie van 10 keer: 2x per week gedurende de eerste 3 weken, dan 1x per week gedurende de volgende 4 weken. Totaal duurt de sessie dus 7 weken.

Daarna opvolgbehandelingen om de 6 weken - 7 weken, de huid doet er ongeveer 35-42 dagen over om zich te vernieuwen.

Vaak zie je na de eerste behandeling al veranderingen. Het resultaat blijft langer zichtbaar na de 7e behandeling.

Het kan ook zijn dat je een bruiloft hebt of iets anders waarbij je er op je best uit wilt zien. Dan is 1 sessie van 10 keer voldoende.

Wat kost het?

Cosmetische acupunctuur inclusief lichaamsacupunctuur 79 euro.

 • Cosmetische acupunctuur altijd in combinatie met lichaamsacupunctuur, dus vergoeding vanuit je aanvullende verzekering is mogelijk.
 • Je krijgt 2 facturen mee. 1 factuur is van de lichaamsacupunctuur van 52 euro, deze kun je declareren bij je zorgverzekeraar (de hoogte van de vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend). 2 is de factuur van het cosmetische gedeelte,  27 euro, dit kun je niet declareren.
 • Zonder aanvullende verzekering is het ook mogelijk, dan betaal je ook 79 euro per keer.

 

Wanneer geen cosmetische acupunctuur?

Gezichtsverjonging is niet geschikt voor mensen met hoge bloeddruk, diabetes, epilepsie, kanker, HIV en aids, problemen met stolling, regelmatige migraine, tumoren, zonnebrand, vroegere plastische chirurgie, of als je niet zo lang geleden een botox of filler behandeling hebt gehad.

In geval van twijfel kun je contact opnemen met Linden Acupunctuur.

Afspraak maken ?

 

Wil je meer weten over de cosmetische acupunctuur of wil je een afspraak maken ?

 

Neem gerust contact op met Linden Acupunctuur of bel/app:

 

Tel: 06 11 929 814

 

Gun jezelf een jonger uiterlijk

Gezichtsmassage met guasha steen

Veelgestelde vragen:

 

Gaat een rimpel echt weg?

Sommige rimpels gaan écht weg, maar anderen worden minder diep, zachter en verder in de serie van behandelingen minder zichtbaar. Het is een combinatie van huidverbetering en verzachting van rimpels. Het verouderingsproces kan nooit stopgezet worden, dus een garantie dat rimpels wegblijven kunnen we helaas nooit geven. Wel is tot 2 jaar na een behandelingsserie resultaat zichtbaar.

 

Zie ik er ook écht jonger uit na gezichtsverjonging?

Ja! De algehele uitstraling verbeterd. Mensen zien er niet meer vermoeid uit, hebben een stralende oogopslag en heldere blik in de ogen.

 

Als ik een sessie behandelingen gedaan heb, wat dan?

Aan gezichtsverjonging zit een onderhoud. Gemiddeld komen mensen eens in de 6-7 weken langs voor een behandeling. Het kan ook zijn dat je een bruiloft hebt of iets anders waarbij je er op je best uit wilt zien. Dan is 1 sessie van 10 keer voldoende.

 

Is het pijnlijk?

Je voelt het zetten van de naald, het is een soort ‘gniepje’ en daarna is het gevoel weg. Je ligt zeker niet de hele tijd met pijn of een naar gevoel.

 

Wat zijn de eventuele neveneffecten, zowel positief als negatief?

Positief is dat u er jonger uit gaat zien en uw lichaam meer in balans komt.  Waardoor u bijvoorbeeld beter kan gaan slapen, minder vermoeid bent, relaxter wordt, dit is per persoon verschillend.

Nadelige effecten zijn nagenoeg niet te benoemen, uitgezonderd een blauwe plek(ken). Dit kan gebeuren en trekt vaak met één week weg. Mensen die erg gevoelig zijn en snel blauwe plekken krijgen, kunnen aanvullende vitamines gebruiken, welke dat zijn vertel ik u tijdens de intake.

NOOT: Als er blauwe plekken ontstaan, vallen ze vaak in de plooien van het gelaat. 80% van de blauwe plekken worden zonder make-up niet gezien door andere mensen.

 

Wordt de behandeling vergoed?

Ik voer de cosmetische behandeling altijd uit in combinatie met lichaamsacupunctuur, dus vergoeding voor de lichaamsacupunctuur is dan ook mogelijk.

Je betaalt een normale acupunctuurbehandeling van 52 euro waarvan je een deel van de verzekering terugkrijgt (Zilveren Kruis vergoed bijvoorbeeld al 40 euro per behandeling).

Het overige deel voor de cosmetische behandeling wordt niet vergoed.

Stel de behandeling is 79 euro, je krijgt bijvoorbeeld van het Zilveren Kruis 40 euro terug dan betaal je zelf nog 39 euro.